De kern waarheden en waarden vinden

Dit is mijn verhaal

Ik ben bicultureel opgegroeid –
een geschenk dat moest worden uitgepakt om ontdekt te worden

Van jongs af aan was ik gezegend met een biculturele identiteit – iets wat ik moest uitpakken en ontdekken.

Het kon moeilijk zijn om je verbonden te voelen met de ene of de andere cultuur en toch trouw te blijven aan mezelf.

Wie was ik en welke waarden beïnvloedden mijn leven?

Toen ik 21 was, besloot ik een ontdekkingsreis te maken om te proberen antwoorden te vinden. Ik verliet Nederland en ging naar Turkije om mijn wortels te leren kennen.

Dit was een tijd van intense gevoelens, zoals ontreddering en desoriëntatie. Niettemin maakte ik uiteindelijk een wedergeboorte door en vond ik de kracht om de leiding over mijn eigen leven te nemen – een ontmoedigende maar versterkende missie.

Deze reis is zowel lonend als uitdagend geweest, omdat ik meer over mezelf te weten ben gekomen en een nalatenschap voor toekomstige generaties heb gecreëerd.

Toen ik 26 was, besloot ik dat het tijd was om in het onbekende te springen.

Ik gaf mijn fulltime baan op en vertrok met een enkeltje om de wereld te verkennen. Ik wilde mezelf uitdagen en de grenzen van mijn comfortzone verleggen. Uiteindelijk heb ik 18 maanden gereisd, van Thailand tot Colombia.

Ik was bang, maar ik zei tegen mezelf dat het oké was om bang te zijn en dat ik meer dan mijn stoutste dromen zou ontdekken als ik vooruit bleef gaan.

Tijdens mijn reis deed ik ongelooflijke dingen, zoals een stationwagen kopen en naar het noordelijkste punt van Australië rijden, een tiendaagse stille retraite Vipassana in India voltooien, liften in Iran, en carnaval vieren in Brazilië – allemaal herinneringen die ik voor altijd zal koesteren.

Ook al was het maken van deze solo wereldreis als vrouw niet gemakkelijk en uitdagend, het was de moeite waard om het risico te nemen en het te doen.

Elk moment bracht me naar mezelf, mijn thuis.

Dansen met het leven

Mijn reis naar zelfontdekking en het terugwinnen van mijn waardigheid en integriteit begon in de zomer van 2021.

Nadat ik was begonnen aan een Kaula Tantra-cursus, werd ik blootgesteld aan een reeks mensen uit de hele wereld, met wie ik mijn ziel onderzocht en nieuwe spirituele instrumenten ontdekte om innerlijke demonen te bestrijden.

Het was een krachtige, transformerende ervaring die me in staat stelde een andere laag van mijn potentieel te ontsluiten en de wereld met een nieuwe waardering en respect te bekijken.

Door deze training kreeg ik inzicht in mijn barrières en blokkades en besefte ik dat elk moment heilig is.

Ik heb ook levensveranderende beslissingen genomen die mijn leven voor altijd hebben veranderd.

Deze cursus was een perfecte mix van Kaula Tantra Yoga, Sjamanisme, theater en dynamische groepsactiviteiten, die me allemaal hielpen een diepgaand betekenisvol zelfontmoeting aan te gaan.

Door mezelf te vertrouwen en me goed in mijn vel te voelen, kon ik de sprong in het diepe wagen en aan deze reis beginnen die me heeft beloond met een veel groter begrip van het leven en van wie ik ben.

Wat moet ik geloven om het leven te hebben dat ik wil?

Wat betekent Kardelen?

Toen ik 21 was, schreef een vriend een gedicht over mij dat mij verbond met sneeuwklokjes, een bloem die veerkracht en schoonheid symboliseert.

Dit gedicht inspireerde me, en ik noemde mijn praktijk Kardelen, wat Turks is voor sneeuwklokje.

Sneeuwklokjes zijn in staat om zelfs in de slechtste omstandigheden door te zetten, en ze falen nooit om hun rechtmatige plaats in de natuur in te nemen.

Dit is voor mij een bron van kracht geworden, en ik streef ernaar elke dag zo sterk en mooi te zijn als een sneeuwklokje.

Wil je je eigen reis beginnen?

Meld je aan voor meer nieuws

Laat je e-mail achter en blijf op de hoogte van de nieuwe vrouwenkringen, evenementen en coachingmogelijkheden!